Noutăţi

 


----------------------------------------------------------------------------------------


Pace: nord sud est vest

----------------------------------------------------------------------------------------------

Rugăciune pentru Pace:

----------------------------------------------------------------------------------------------

7 elemente

Problemele Cetății

Problemele Cetatii

 

1 ianuarie 2016"Învinge indiferența și cucerește pacea" este titlul Mesajului Papei Francisc pentru cea de-a 49-a Zi Mondială a Păcii, din 1 ianuarie 2016:

... pentru a învinge indiferența, este necesar să se dea viață unei reale culturi a solidarității și milostivirii. Acest obiectiv necesită angajarea persoanelor care au responsabilități cu caracter educativ și formativ: în primul rând familia, mediu privilegiat pentru transmiterea credinței și a valorilor iubirii, fraternității, conviețuirii, a împărțirii unii cu ceilalți, a atenției și grijii față de celălalt; educatorii, chemați să inspire valori de libertate, respect reciproc și solidaritate; actorii comunicației sociale, care au obligația de a se pune în slujba adevărului.

... Ca o demonstrație a faptului că pacea este rod al unei culturi a solidarității, milostivirii și compasiunii, Papa Francisc a citat unele exemple de implicare lăudabilă, precum: organizații neguvernamentale și asociații de caritate din cadrul Bisericii și dinafara acesteia, care acordă ajutor migranților; operatori din mass-media care informează opinia publică și solicită trezirea conștiințelor și toți cei care fac eforturi în apărarea drepturilor omului. În Mesaj, Papa îi amintește pe toți cei care acționează în spiritul milostivirii și al solidarității, mulțumind familiilor și comunităților ecleziale care au pus în practică îndemnul de a găzdui o familie de refugiați... sursa: http://e-communio.ro/stire3820-1-ianuarie-2016-mesajului-papei-francisc-pentru-cea-de-a-49-a-zi-mondiala-a-pacii 

 

 

 

18 decembrie 2015: România arie protejată #BogdanAligică detalii aici!

 

17 decembrie 2015Rugăciune şi acțiune educativă, personală şi comunitară! #PatriarhulDaniel 

 

27 noiembrie 2015WAKE UP! GO! GO! FORWARD! detalii aici!


 

7 februarie 2015 - 100 de ani de la naşterea Patriarhului TEOCTIST

Detalii biografice, activitățile pastoral-misionare și ecumenice...

11 aprilie 2013Jurnalul NaţionalCentrul Social Cultural Religios Patriarhul Teoctist, derulează, începând cu data de  10.03.2013, proiectul “DĂRUIND VEI DOBÂNDI”, cod SMIS 37332, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară 3 - “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” al POS CCE. Valoarea totală a proiectului este de 103.972,31 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 79.656,21 lei.

Proiectul se implementează în comuna Crevedia Mare, sat Crevedia Mică, Șos Principală, nr. 291, județul Giurgiu, pe o durată de 6 luni.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura condiții cât mai bune asistenței sociale oferite copiilor și persoanelor în vârstă (grupul țintă al proiectului și al activităților asociației).

Obiectivul specific al proiectului urmărește creșterea utilizării tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), prin susținerea conectării la broadband precum și prin consolidarea infrastructurii TIC, prin care se va îmbunătăți asistența socială desfășurată de membrii Centrului. Prin proiectul ,,DĂRUIND VEI DOBÂNDI se achiziționează  tehnică de calcul pentru desfășurarea activităților asociației, cu ajutorul căreia,  se vor realiza materiale cu privire la activitățile și serviciile de asistență socială oferite, se vor găsi în timp util informațiile necesare activităților prin accesarea Internetului și se vor prezenta pe web-site-ul asociației, activitățile Centrului. De asemenea, Centrul Social Cultural Religios Patriarhul Teoctist va cunoaște și o dezvoltare organizațională prin atragerea de noi voluntari, care să sprijine activitățile de asistență socială și care vor avea acces la echipamente TIC și la Internet.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la: Nume persoană de contact prof. Nicu Octavian, funcţie: Președinte, telefon/fax 021/726.63.54, e-mail centru@teoctist.ro

Decembrie 2012: semnarea contractului de finanţare pentru proiectul "DĂRUIND VEI DOBÂNDI" de către domnul prof. Octavian NICU, preşedintele Centrului Social-Cultural-Religios Patriarhul Teoctist şi domnul Dan NICA, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Domnul preşedinte prof. Nicu Octavian, în Aula Academiei Sâmbăta, de la Mănăstirea Brâncoveanu

21 iulie 2011: www.basilica.roMitropolia Moldovei și Bucovinei: Elevi botoşăneni în tabăra naţională de ecologizare de la Sâmbăta de Sus: În perioada 14-17 iulie, 162 de elevi din judeţele din nord-estul ţării au participat la proiectul 'Tineretul implicat în activităţi de protecţia mediului', ce se desfăşoară în lunile iulie-august la Academia Teologică de la Mănăstirea 'Brâncoveanu' de la Sâmbăta de Sus, informează „Ziarul Lumina”, Ediţia de Moldova.

Proiectul este implementat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Sport (ARCES) din Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Română de Consultanţă şi cu Centrul Social-Cultural-Religios 'Patriarhul Teoctist' din Capitală şi finanţat din Fondul de Mediu al Ministerului Mediului şi Pădurilor. Judeţul Botoşani a fost reprezentat de 20 de elevi merituoşi şi profesorul voluntar Rozalia Groza de la Şcoala Generală Numărul 11 din Botoşani. 'Cum au ajuns în zona de munte, priveliştea minunată i-a făcut pe copii să înţeleagă că va fi o tabără de neuitat, lucru care s-a şi confirmat pe parcursul şederii lor aici. Nici nu aveau de ce să fie altfel, deoarece condiţiile de cazare, masă şi programul taberei au fost foarte bune. După ce au participat la dezbateri privind tipurile de poluare, agenţi poluanţi, efectele nocive ale poluării asupra darului divin numit 'natură', toţi participanţii la tabără au trecut la punerea în practică a celor învăţate. Acţiunile de ecologizare au fost adevărate întreceri între echipele celor şase judeţe, câştigătoare fiind pădurea şi împrejurimile mănăstirii', a mărturisit prof. Rozalia Groza

Activităţi recreative şi prelegeri cu folos duhovnicesc. 
În una dintre zile, beneficiarii taberei au mers într-o excursie în oraşul Sibiu, unde au vizitat mai multe obiective turistice: Catedrala mitropolitană Ortodoxă, unde elevii s-au închinat şi au ascultat un cuvânt de învăţătură, Muzeul Naţional Brukenthal, grădina zoologică ş.a. Sâmbătă, 16 iulie, după ce fiecare echipă s-a prezentat în cadrul taberei cu poezii, cântece şi scenete, a avut loc un concurs de cunoştinţe generale, câştigătoare fiind echipa botoşăneană. 'Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un superb foc de tabără unde toţi elevii au cântat, au dansat, s-au bucurat de prieteniile legate în această perioadă de neuitat şi au slăvit pe Dumnezeu pentru aceste zile minunate şi pentru dragostea cu care au fost înconjuraţi atât de organizatorii taberei, cât şi de părintele stareţ, arhimandritul Ilarion Urs. În ultima zi, după ce copiii au fost recompensaţi cu premii şi diplome, însoţiţi de profesorii voluntari, au pornit spre casă, fericiţi că au legat noi prietenii, au învăţat lucruri noi şi cu dorinţa de a transmite şi colegilor lor de şcoală sau joacă cele învăţate în acest loc mirific şi binecuvântat de Dumnezeu, numit Sâmbăta de Sus. Mulţumim şi pe această cale tuturor organizatorilor şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească efortul lor', a spus prof. Rozalia Groza.

07 iulie 2011:  ZIARUL LUMINA, Tabere naţionale de ecologizare la Sâmbăta de Sus

Prima grupă de 162 de copii din judeţele regiunii de Nord-Vest a ţării a participat la prima acţiune de ecologizare a pădurilor din apropierea Mănăstirii "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus, activitate organizată în cadrul unui proiect amplu, ce vizează implicarea a peste 1300 de copii din întreaga ţară.

În lunile iulie şi august din acest an, cei 1300 de elevi şi studenţi voluntari din toate judeţele ţării, însoţiţi de 80 de profesori voluntari, participă la proiectul "Tineretul implicat în activităţi de protecţie a mediului", implementat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Sport (ARCES) din Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Română de Consultanţă şi cu Centrul Social-Cultural-Religios "Patriarhul Teoctist" din Capitală şi finanţat prin Fondul de Mediu al Ministerului Mediului şi Pădurilor. Proiectul presupune o serie de activităţi la Academia Teologică de la Mănăstirea "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus, printre care seminarii de informare asupra modalităţilor de protejare şi ecologizare a mediului, concursuri pe teme de ecologie, excursii în împrejurimi şi participarea la slujbele religioase oficate la mănăstirea braşoveană.

07 iunie 2011: Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport încheie parteneriatul cu CENTRUL SOCIAL CULTURAL RELIGIOS PATRIARHUL TEOCTIST, reprezentat de domnul președinte prof. NICU OCTAVIAN, în vederea implementării proiectului TINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI.

Uniunea Europeana
Uniunea Europeana

Guvernul Romaniei
Guvernul României

Instrumente structurale
Instrumente Structurale
2007 - 2013

Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”

"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Proiectul CENTRULUI SOCIAL-CULTURAL-RELIGIOS PATRIARHUL TEOCTIST
„Dăruind vei dobândi“

 

Patriarhul Teoctist Proiect cofinantat prin
Fondul European de
Dezvoltare Regionala

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României